Author Topic: Basic Training - Ka-50 Black Shark 2  (Read 6683 times)

D13th zaelu

 • Duhovnicul Escadrilei
 • Administrator
 • Posts: 16577
Basic Training - Ka-50 Black Shark 2
« on: January 21, 2013, 06:00:06 pm »
DCS World - Ka50 Informatii Esentiale despre OperareTha fucking trimmer:

http://www.simhq.com/_air13/air_428a.html

Importanta Frinei de pe colectiva:

http://www.simhq.com/_air13/air_429a.html

Autopilot:

1 http://www.simhq.com/_air13/air_429a.html

2 http://www.simhq.com/_air13/air_430a.html


Info despre coaxial rotor aerodynamics

http://www.simhq.com/_air13/air_427a.html

Start up procedures

Night under fire start up :D

DCS Black Shark Night Ramp Start- Under Fire.wmv


DCS Ka50 Cockpit trainer (flash app... super faina)

http://www.mediafire.com/?ivntznntodm


Ama atasat documentatie de pornire Ka50 si radiourile aerobazelor.
"thinking is very upsetting, it tells us things we rather not know"

D13th zaelu

 • Duhovnicul Escadrilei
 • Administrator
 • Posts: 16577
Re: DCS World - Ka50 Informatii Esentiale despre Operare
« Reply #1 on: February 19, 2013, 10:24:20 am »
Oki... pentru cine are nevoie :p

Secventa de pornire a kamovului este urmatoarea:

A. Pornire APU
B. Pornire Motor 1
C. Pornire motor 2

Astea sint impanate cu pornire alte marafeturi electrice care iau timp pina se incalzesc/aliniaza/activeaza

Motoarele:

Pornim de pe baterii ca avem super alcaline... in realitate sint prea multe sisteme vitale care tin de baterii la avarie si nu am vrea in toiul luptei sa ramina pe 2 amperi... dar...

1. Se activeaza cele doua baterii de pe "wall panel" (dreapta in fata de tot)
2. Se activeaza cele doua pompe de benzina de la rezervoarele interne... mai in spate fata de baterii.
2b. ete ca uitam... se activeaza si fuel quantity ca sa vedem cit gaz mai e... tot acolo)
3. Se activeaza pompa de la APU... oleaca mai in spate.
4. Se apasa pe butonul de START de pe panoul din stinga jos... in fata. Se asteapta pornirea APU (ceasul ei si indicatoarele sint linga colectiva)
5. Se activeaza si guvernoarele la ambele motoare (ca ne grabim) situate tot pe wall panel (stinga) undeva in spate rindul de sus.
6. Se coboara frina de la rotoare (maneta neagra de sub shut off valves din stinga colectivei)
7. Se misca selectorul de engine start (aflat sub butonul ala de START) din pozitia APU in pozitia primului motor (inclinat stinga jos adica)
8. Se apasa START iar pentru pornirea motorului 1.
9. Se urmareste turometrul si cind se apropie de 20% se ridica "shut off valve" a motorului sting. Nu se da drumu la benzina la motor inainte pentru a nu se ineca... altfel tre sa faci o pornire in gol ca sa il cureti de benzina)
10. Odata pornit motorul sting se porneste motorul drept. Se muta selectorul de pornire de la pasul 7. pe pozitia dreapta jos pentru motorul 2... drept.
11. Se apasa iar START si se urmareste turatia la motorul 2... cind ajunge la 20%
12. Se ridica maneta de la "shut off valve" a motorului drept.
13. Odata pornite motoarele se poate opri APU apasind butonul de APU shut off de linga "START" (e mai rosu ca sa fie separat de cele de "STOP engine")
14. Se opreste pompa de benzina de la APU de la pasul 3.
15. Se activeaza  alternatoarele 1 si 2 (au switchurile dupa baterii spre pompe... pe wall panel... stinga)

gata... motoarele sint pornite. Nu am zis nimic de acceleratii ca alea sint pe auto gain default. deci poti sa le dai flit.

Acu... nu e nevoie numa de motoare... asa ca secventa asta e impanata cu pornirea altor sisteme.

1. Dupa pornirea bateriilor e bine sa fie pornit imediat INU (peretele din spate stinga sus sus). ii ia timp pina se aliniaza si decolarea cu el nealiniat cred ca duce la multe probleme in zbor... canalele de dampening ale autopilotului cred ca merg aiurea apoi.
Daca nu e graba mare... si nu ar trebui sa fie se pornesc si urmatoarele:

2. ABRIS-ul (are switch linga ecran stinga jos) si NAV system are inca fo 2-3 switchuri inafara de alea de INU si ADF
3. EKRAN system... computerul de bord ca la masina care afiseaza sub HUD dreapta ce defectiuni sint sau in ce stare se afla un sistem anume.  Are switchul pe peretele din spate dreapta jos de tot...
4. Weapon Control Systems (switch pe wall panel dreapta rindul de jos pe mijloc... imediat dupa capacul vargat cu cele 3 switchuri de armare a sistemului de ejectare)
5. SP401... targeting control system
6. Extinguishers Control system.. wall panel (dreapta) sus de tot in spatele butoanelor de declansare a stingatoarelor... se misca in sus switchul)
7. Atopilot Dampening Channels... sub  wall panell la mina dreapta... 4 butoane albastre mari... aprinse tre sa fie.
8. Sistemul de contramasuri... tot in spate pe perete... nu mai stiu cum ii zice... dar e singurul switch care in pozitia pornit nu poate fi acoperit cu capacul calumea... e pe dos.
9. BETTY... switchul in fata Stickului jos sub weapon system panel... aproape de ABRIS. Pentru testare butonul de test e in spate suuuuuus pe peretele din spate dreapta.
10. MP401 Laser detection system... tot pe peretele din spate dreapta... pe la mijloc... sub INU.
11. Radiourile... VHF1 si 2 (1 nu prea e necesar) si Intercom-ul... pe Wall Panel dreapta rindul de jos sub restul electricelor spuse la pornirea motoarelor.
12. Frecventa radioului... selectorul e in stinga linga Targeting control system (MP401 ala)...gudauta are 130.00MHZ dar merge pe AM... nu stiu de ce.
13. ADF On (sa vii jmechereste la aterizare) linga butoanele de START STOP ale motoarelor
14. ADI-ul de backup... are switch pe wall panel dreapta spate... si se da uncage la el si se regleaza... e deasupra turometrelor... are un butonel... se invirte rotita de mouse deasupra lui pentru ungace... apoi invers pentru reglaj... apasarea de click pe el ii face un test... funny.
15. Becuri... sint becuri peste tot...sus deasupra parbrizului pe stinga 1 din ele... pe wall panel dreapta rindul de jos in spate de tot o circa... pe peretele din spate dreapta inca unu si potentiometre de putere a lor. Si lampa de noapte care e pe peretele din spate stinga... singurul switch de acolo... aia doar ca sa vezi ce apesi prin cockpit cind esti la sol noaptea... nu e Night vision etc.. ala e tot pe Wall Panel dreapta jos spate... Also... mai e un switch de cockpit gauges (HSI ADI) pe stick... I know... you gotta love Kamov... :D
16. Inca o treaba pe care am uitat-o... da... activati si cele 3 switchuri de la sistemul de ejectare... comes in handy...uneori cind inamicul se :cacare: pe tine sau cind a belit-o singur si ai altidudine... (merge si 0-0 dar tre sa fii prost rau sa ai nevoie :D )

De retinut... pentru reparatii /rearmare/realimentare trebuie comutat switchul de comunicatii (deasupra Targeting System pe stinga daca s-a retinut) pe pozitia Ground Crew... cit e acolo nu se poate vorbi cu turnul... trebe dat inapoi pe VHF2)

Butonul de SPP de pe Stick activeaza radioul indiferent ca quick menu (\) nu merge uneori... la fel (cred) Ctrl+Alt+\ ...

Si cam atit... ceri permisiuni ca un baiat simtit sa ponesti motoarele... si decolezi ca nesimtitu dupa ce ceri permisiune de rulaj la pista sau hover check... ce plua ta... esti in elicopter.

cam atit...


Ah... si puneti capacele de sigurantare a switchurilor dupa ce umblati la ele... ffs.

Despre armament... alta data...
"thinking is very upsetting, it tells us things we rather not know"


D13th zaelu

 • Duhovnicul Escadrilei
 • Administrator
 • Posts: 16577
Re: DCS World - Ka50 Informatii Esentiale despre Operare
« Reply #3 on: February 19, 2013, 03:57:32 pm »
Si aci o lista imensa cu filme de training pt kamov


http://www.youtube.com/playlist?list=PL0CFA7EA40064EAE4
"thinking is very upsetting, it tells us things we rather not know"

D13th zaelu

 • Duhovnicul Escadrilei
 • Administrator
 • Posts: 16577
Re: DCS World - Ka50 Informatii Esentiale despre Operare
« Reply #4 on: March 24, 2013, 09:06:34 pm »
Ca a zis Korn ca nu stie ce fac botonelele de la Autopilot... desi sint explicate pe larg in lincele de mai sus incerc sa zic si eu pe foarte scurt.

Autopilotul in kamov are mai multe functii in "cascada" sau "etajate"

1. Controls dampening.

Activind canalele AP (Bank, Pitch, Heading si uneori Altitude) APul ajuta pilotul sa nu bruscheze elicopterul sau sa il bage in PIO (Pilot Induced Oscilations).

2. Trimming

Avind canalele active la apasarea butonului TRIM elicopterul este trimat pe "parametrii de zbor din acel moment". Pe linga trimingul obisnuit pe care il stie toata lumea (adica usurarea controalelor) la Kamov mai sint adaugate citeva functii:

a. Daca switchul de "desired heading/desired track" este pe heading (DH) APul va incerca sa trimeze astfel incit elicopterul sa se indrepte catre headingul catre care era indreptat elicopterul... hence... se va lupta cu pilotul nitel daca acesta uita sa trimeze pentru alt heading. Daca un palonier este apasat in timpul trimajului APul in functie de cit de tare e impins palonierul va decide daca trimeaza pentru inainte sau rotire... un soi de rezultanta...
b. Daca switchul de "DH/DT" e pe DT atunci APul va incerca sa indrepte cariciopterul catre waypoint/target.
c. Daca e activat si canalul de Altitudine si se apasa si "Colective brake" atunci APul va incerca sa mentina si altitudinea. Pentru asta va fi luata in considerare pozitia switchului Radar sau Baro Alt Hold (din acelasi cacanete de panel al APului)

3. Ghidaj automat al elicopterului.

a. Catre un curs/tinta (comanda e pe colectiva)
b. Auto hover (dupa ce elicopterul este frinat sub 10Km/h IAS si trimat de aproape sta in hover singur)
c. Auto descent (din autohover)

VNIMANIE!

Autopilotul are doar 20% autoritate indiferent de modul in care el se gaseste. Exista limite ale lui "matematice" adica elicopterul poate sa fie trimat intr-o directie pe un anumit canal si sa incerce cu maximum de forta (20%) sa impinga controlul respectiv in acea directie. Este clar in acel moment ca nu va mai putea face dampening optim pe acel canal! Din motivul asta nici Autohover nu poate fi activat de la viteza mare sau dintr-un trimaj "mare". ETC.  Pentru mai multe detalii citit lincurile de mai sus.

Flight Director

Cu el activat APul face doar Dampening dar afiseaza pe HUD informatii de cum ar tine el comenzile daca ar fi lasat... Daca duci comenzile unde spune el si trimezi e fericit... aparent. :D Ideea e ca in acest mod poti sa "eperimentezi" o lupta mai mica cu APul pina te obisnuiesti cu ce face dar cu FD ON nu ai acces la Autohover si restul chestiilor avansate.
"thinking is very upsetting, it tells us things we rather not know"

D13th zaelu

 • Duhovnicul Escadrilei
 • Administrator
 • Posts: 16577
Re: DCS World - Ka50 Informatii Esentiale despre Operare
« Reply #5 on: March 27, 2013, 04:38:38 pm »
Ca uitam... Ctrl+Enter te lasa sa vezi ce face nebunu de AP sau cum ai uitat comenzile :D

Inca o treaba pe care o uitasem... iti afiseaza pe HUD in ce directie te duci cind ai sub 50 la ora or so...

★ DCS Black Shark 2 - Mastering the Trim
"thinking is very upsetting, it tells us things we rather not know"

D13th zaelu

 • Duhovnicul Escadrilei
 • Administrator
 • Posts: 16577
Re: DCS World - Ka50 Informatii Esentiale despre Operare
« Reply #6 on: March 27, 2013, 05:31:51 pm »
Inca o treaba care lamureste problema cu trimingul la heading channel... ce incearca sa mentina? headingul sau rata de rasucire? iata raspunsul de la paciu 1.01 de la BS2...


"The heading trim logic has also been redesigned. Functionality of the heading trim channel will now depend on the yaw rate when the trimmer button is released. If the yaw rate is under 3 deg/sec., the autopilot will stabilize the helicopter heading. If the yaw rate is greater than 3 deg/sec., the autopilot will stabilize the yaw rate to maintain the turn."

sursa:
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=38885
"thinking is very upsetting, it tells us things we rather not know"

D13th zaelu

 • Duhovnicul Escadrilei
 • Administrator
 • Posts: 16577
Re: DCS World - Ka50 Informatii Esentiale despre Operare
« Reply #7 on: March 27, 2013, 05:34:34 pm »
si inca unu OK (nush daca nu mai fu pe aci)

KA-50 Black Shark - How To Fly
"thinking is very upsetting, it tells us things we rather not know"

D13th zaelu

 • Duhovnicul Escadrilei
 • Administrator
 • Posts: 16577
Re: DCS World - Ka50 Informatii Esentiale despre Operare
« Reply #8 on: March 27, 2013, 05:39:44 pm »
de retinut:

S-8OM - illumination rocket. Once fired, the rocket flies a ballistic trajectory. After 17 seconds, the warhead separates and releases a parachute-retarded illumination flare, which descends at a rate of 8.2 m/sec. The illumination flare burns for 35 seconds.
"thinking is very upsetting, it tells us things we rather not know"

D13-th_Korn

 • The Unipron
 • D13-th
 • Posts: 5576

D13th zaelu

 • Duhovnicul Escadrilei
 • Administrator
 • Posts: 16577
Re: DCS World - Ka50 Informatii Esentiale despre Operare
« Reply #10 on: June 06, 2013, 05:47:44 pm »
cum sa centrezi HMDul astfel incit atunci cind faci zoom sa nu se duca pewlii de suflet in sus

http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=107686
"thinking is very upsetting, it tells us things we rather not know"

D13th zaelu

 • Duhovnicul Escadrilei
 • Administrator
 • Posts: 16577
Re: DCS Training
« Reply #11 on: September 11, 2013, 06:21:29 am »
Gata Ka-50  :fum:


tot asa... recomand full scrin la 1080p. Intrebare... vocea mea e inteligibila? sau... nu se intelege nimic? ca eu m-am obisnuit cu ea si nu imi dau seama.

<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>


Am adaugat si niste adnotari cu mici corectii (gen warning lights nu weapon lights... sorry ... dislexi :D) si explicatii (gen diferenta dintre ADI si SAI care fiind instrumente asemanatoare se amesteca in vorbirea bibaita si iese standby SAI etc :D )
"thinking is very upsetting, it tells us things we rather not know"

D13th zaelu

 • Duhovnicul Escadrilei
 • Administrator
 • Posts: 16577
Re: DCS Training
« Reply #12 on: October 03, 2013, 04:29:57 pm »
Inca odata esplicae mai bine functiile Autopilotului (Auto Flight Control System) din Ka-50

http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=36246

Quote from: IvanK;608807
The Black Shark Auto Flight Control System (AFCS) description in the manual is I believe confusing and lacks sufficient detail to get a good understanding of its operation. This is my attempt to describe its operation in practical terms based on my experience flying the Sim. There may be errors and or omissions. I will update this document as required and would welcome feedback to make it better and or more correct.
-------------------------------------------------------------------
 
The BS Auto Flight System is designed to do the following:
 
1. Fly the Helo along a desired or planned flight path (ROUTE)
2. Provide Stability Augmentation damping and Attitude holding.
3. Generate Steering commands for the FD system to allow the pilot to manually fly a desired or planned flight path.
4. Provide a rapid Auto turn in the yaw axis on to a designated target.
5. Provide flight control inputs to the Auto Hover and Altitude hold system.
 
AFCS Controls.
The KA50 has a number of controls that directly interface with the AFCS system.
 
ROUTE MODE SWITCH
This switch is located on the collective leaver and should be regarded as an Auto pilot On/Off switch. It has 3 positions. In the centre position the Route mode switch is Off.In the forward position the AFCS AP is engaged and will actively fly the helicopter. In the rear position the switch is used in conjunction with the Auto Hover mode to provide a controlled descent. The Route Mode switch also works in conjunction with the Desired Heading (DH) - Desired Track (DT) switch.
 
DESIRED HEADING_ DESIRED TRACK ANGLE SWITCH
The DH DT switch located on the RH sill panel provides either a Course Reference or Heading reference for the Auto pilot to maintain. In the Desired Track (DT) position the AFCS assumes that the pilot wants to fly the planned track to the active PVI800 Waypoint, that is it selects Course Line steering. A course deviation scale is displayed in the lower portion of the HUD. In the Desired Heading (DH) position the AFCS assumes the pilot wants to fly directly to the Active PVI800 waypoint. In the deselected position (centre) the AFCS assumes the pilot wants to maintain the last set reference heading.
 
ALTITUDE SOURCE SELECT SWITCH
This is located on the right Sill panel. The switch selects either Barometric Altitude (BR) or Radar altitude (RD) as the altitude source to be used by AFCS.
(it does not affect the altitude display in the HUD)
 
STABILITY AUGMENTATION & FLIGHT DIRECTOR
There are two methods used in the BS to provide stability augmentation Attitude Hold modes and full time damping. These are controlled by the 4 Auto pilot push buttons and are also affected by the Trimmer switch and FD switch.
 
There are 4 Autopilot pushbutton switches on the right panel. These switches labelled Pitch hold, Bank Hold, Alt hold and HDG hold are dual function switches. These switches control basic damping and attitude hold modes. With the switches OFF both damping and attitude hold are off. The helo is difficult to fly with no damping or attitude hold function. i.e. its raw control input with no AFCS modification.
 
The ON function of the switches is also affected by the Flight Director (FD) switch selection.
 
FD Switch OFF
With the FD Switch off and all 4 Push buttons on then Damping is active and attitude Hold modes are active. The Damping mode is running in the background to take out unwanted oscillations in the respective axis. The Attitude hold mode is a pilot assistance mode that hold the last commanded attitude. The desired Pitch,Roll or HDG attitude is set by the pilot using the trimmer switch. As the pilot releases the trimmer switch the AFCS takes a snapshot of the present Pitch,Bank attitude and heading. These snapshots are then used by the AFCS to within its authority hold these selected attitudes.
 
The pilot can override these attitudes but will find a certain "resistance" to his input as the AFCS attempts to maintain the last datums. If the pilot was to release the controls the AFCS would return the Helo to these last set datums. Though not a recommended technique Pressing and holding the trim switch whilst manoeuvring temporarily disables the attitude hold function (damping is still active), consequently no resistance to control input is felt. As soon as the trimmer switch is released the Attitude hold function again becomes active. In addition the pilot can select specific axes ON or OFF. In many cases whilst manoeuvring it is advantageous to Turn HDG Hold off as this provides smother dynamic heading changes.... recall that damping is still present.
 
FD Switch ON
The FD switch does 2 things. It overrides the attitude hold functions regardless of Autopilot push button selection (Damping is still active provided switches are on). It provides HUD steering cues to the pilot to achieve the last commanded performance. The desired performance is set on release of the trimmer switch. again the AFCS takes a snapshot of the Heading (DT/DH switch in the centre) Pitch and roll attitude. These then become the Datum references used by the FD. You can see this most easily by the FD pitch reference markers appearing at the present pitch when the Trimmer switch is released. If the DT/DH switch is in either DT or DH position the heading reference used by the FD comes from the PVI i.e. a heading to go direct to the waypoint (DH) or to intercept/maintain the required inbound track to the waypoint (DT). This can lead to confusion as to what the rudder is doing. (Hint remove the confusion by placing the DT/DH switch in the centre position. In this manner the HUD diamond will always reflect the datum heading the FD and AFCS are using. A quick blip of the trimmer switch will Synch the diamond and AFCS/FD heading reference to present heading)
 
The Collective brake also affects the FD output. If the collective brake is used an altitude snapshot is taken by the AFCS and is used as a datum altitude. The FD then provides altitude cueing in the HUD to return to the datum attitude. This Altitude cueing will only be displayed if the ALT HOLD push button is selected on.
 
Note FD steering cues are only displayed in NAV HUD mode.
 
 
HDG HOLD & ALT HOLD ADDITIONAL INFO
These switches labelled HDG HOLD and ALT HOLD provide a means for the pilot to send a reference heading and or Altitude to the AFCS to be maintained or used as a steering reference. These switches are used in conjunction with the Trimmer and Collective brake. The HDG HOLD switch when selected and provided a reference heading has been set will result in the AFCS applying rudder to yaw the aircraft towards the reference heading. Once on the reference heading rudder commands will be used to maintain this heading. This rudder action can at times conflict with immediate pilot commands and or result in unbalanced flight. If this occurs the HDG HOLD mode should be deselected.
 
ALT HOLD
The ALT HOLD switch should be thought off as a Mode arming switch. When selected the AFCS is armed and ready to automatically Hold a specific altitude using small adjustments to rotor pitch angle. to get ALT HOLD to work three things must be done. First ALT HOLD must be on, secondly the pilot must provide close to the required rotor pitch angle (i.e. enough collective) to more or less keep the Vs at 0, finally the pilot must then tell the AFCS to maintain the current altitude. This last step is done by pressing and releasing the collective brake. When the collective brake is released a snapshot of the present altitude (Baro or Radar) is sent to the AFCS to be used as the reference altitude. Whether the AFCS uses Radar or Baro altitude is determined by the position of the Auto pilot Altitude data source select switch on the right sill panel. In the RD position the snapshot altitude reference sent to the AFCS is Radar altitude. In the BR position the snapshot altitude reference sent to the AFCS is Baro altitude.
 
ALT HOLD only has a certain amount of control of the blade pitch angle, i.e is is + - a bit around the collective set pitch. If the collective lever is moved the ALT HOLD function has less blade adjustment to play with. If you move the collective outside of the ALT HOLD range then ALT HOLD does not have enough blade pitch authority to do its job. Ideally the collective brake should effectively lock the collective lever thereby ensuring that that reference blade pitch is fixed and the ALT HOLD function has enough authority to do its job. As long as the collective does not move/drift then ALT HOLD works just fine in BS.
 
Notes: if the ALT HOLD switch is off it will be automatically commanded on when AUTO HOVER is engaged.
ALT HOLD is only relevant when used in conjunction with the Collective brake and or Route AP/Auto Hover mode
 
 
AUTO HOVER SYSTEM
The KA50 Auto Hover system is a pilot aid that assists the pilot to maintain a specific Hover point in 3 dimensions. There are numerous equipment interfaces to the Auto Hover system. The Auto Hover system should only be engaged at low speeds (<20Kmh). When engaged the AFCS stores the exact position at which the Hover mode was engaged. This position is used to generate the HUD hover point square and the HSI Hover point reference bar centre point. This Hover reference position can also be updated by the pilot at any time by a momentary blip of the trimmer switch (and collective brake for altitude/height). Provided the Hover point is selected (or updated) at almost 0 speed The Auto Hover system will actively fly the helicopter to the Hover reference point. The Auto Hover system simply attempts to stabilise the Helicopter at a point in space. Minute corrections are used automatically to maintain 0 speed in all axis. The Auto Hover system inputs include: Inertial, Doppler drift and ground speed from a dedicated Auto Hover doppler unit in the lower rear fuselage, Radar altitude, Baro altitude (only above 300metres radar altitude), low speed vanes, and differential static pressure between various static ports.
 
Altitude maintenance in the hover. Provided the pilot has a reasonably accurate Collective position the Auto Hover system uses small adjustments to the blade pitch to maintain the reference Hover Radar altitude (These can be seen by small variations in blade pitch angle, the collective stick will remain in its selected position). Recall that a quick blip of the collective brake resets the Auto Hover reference altitude. If the ALT HOLD switch is off it will automatically be commanded on when AUTO HOVER is engaged. AUTO HOVER has a minimum altitude of 4metres Radar Alt.
 
WARNING : The Auto Hover is only operative to an altitude of 4metres. If an inadvertent descent below 4metres or aborted landing/bounce occurs it is usual for all 4 AFCS pushbutton lights to start flashing. This indicates that an auto deselection has occurred. In this state all damping and attitude hold functions have been deselected. In this situation it is imperative to reselect the switches to regain damping and or attitude hold function.
 
 
AUTO HOVER DESCENT
Whilst in the hover the pilot can also use the AFCS to commence an automatic descent at 2ms. This is done by holding the Route mode switch to its forward position... Route descent. The AFCS will command a small reduction in Blade pitch to initiate the descent (The collective lever will remain stationary). The Helo will descend at 2ms whilst maintaining the Hover point) until the KA50 gets to 4metres Radar Altitude. At this point the Auto Hover system increases blade pitch angle to maintain 4 metres Radar Alt (i.e. exists descent mode). To continue the descent the pilot must manually reduce collective. If the Route descent switch is released the descent will be stopped at the present radar altitude.
 
PILOT OVERRIDE OF AUTO HOVER
In the Auto hover the pilot can make small adjustments to override the auto hover system. This is used to drive the helo to the Hover point or to a new Hover point. Small precise cyclic inputs are used to achieve this. The use of HDG HOLD AFCS mode is of great assistance in the hover. When on the desired Hover heading Engage HDG HOLD mode. If a change in heading in the hover is desired deselect HDG HOLD (prevents undesirable rudder commands) yaw to the desired Heading Re-engage HDG Hold. A quick Trimmer blip will synch the current heading and reset the current Hover reference point). An alternative is to simply override HDG Hold, then retrim when on the new heading.
 
AUTO TURN ON TO TARGET
This mode can be used in forward flight or the Hover and is considered a tactical mode that operates in the lateral axis only). The Auto Turn on to target mode is simply a method to align Target Line of sight with the Helos for and aft axis. When a target is designated the AFCS systems takes the angular deviation of the SHKVAL head from the aircrafts centreline and simply yaws the KA50 to drive this angular deviation to ZERO. Pilot technique is to designate the target then press the Auto Turn to target switch. As long as this mode is active the AFCS will attempt to keep the SHKVAL Line of sight to zero in the yawing plane. (For the Auto turn on target function to be operative the HDG HOLD mode select switch must be on).
 
(Thanks to all who commented I think I have incorporated most of your input in the rewrite)

"thinking is very upsetting, it tells us things we rather not know"

D13th zaelu

 • Duhovnicul Escadrilei
 • Administrator
 • Posts: 16577
Re: DCS Training
« Reply #13 on: October 26, 2013, 07:38:53 am »
Ka-50 Precision Bombing....

se poate cica:

Prima metoda... aproape CCRP :)

<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>


si alta metoda prin CCIP pur

Quote from: P1KW
Arm the bomb and fly to limit VNE and 190 m. radio altimeter, align the target, and when around smoothly descend toward the target. In the last moments you should see the CCIP in the HUD, if the altitude is higher than 100 m. you can safely drop the bombs.
http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=1914309
"thinking is very upsetting, it tells us things we rather not know"

D13-th_electric

 • #16 / 4-th grp.
 • D13-th
 • Posts: 8252
Re: Basic Training - Ka-50 Black Shark 2
« Reply #14 on: May 27, 2015, 02:43:12 pm »
uite ca nu stiam unde sa pun textu asta: Although counterintuitive to helicopter pilots, flying high may be the best protection against shootdowns

http://www.armedforcesjournal.com/shootdown-solution/

D13th zaelu

 • Duhovnicul Escadrilei
 • Administrator
 • Posts: 16577
Re: Basic Training - Ka-50 Black Shark 2
« Reply #15 on: September 23, 2015, 09:32:08 am »
http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2479212&postcount=4

Good info on laser automatic/manual mode!"thinking is very upsetting, it tells us things we rather not know"

 

'; include_once($boarddir.'/yshout/yshout.php'); echo '