| D13-th |
Help
Search
Members
Calendar
|
| Welcome Guest ( Log In | Register ) | Resend Validation Email |
![]() ![]() ![]() |
| rusteeze |
Posted: Jul 23 2010, 08:16 PM
|
|
sadonucleist ![]() ![]() ![]() Group: Draconis Posts: 375 Member No.: 239 Joined: 14-December 07 |
Am cautat pe goagal... Si dupa ce am gasit numai "planor prabusit", "tichete avion", orice despre parapanta, la un moment dat si ceva cu "futai in avion" am zis ca imi bag picioarele si intreb.
Pe aici nu am gasit mare lucru(ceva la zi). Deci... ce preturi sunt pentru zbor in Bucuresti? Mi-ar place planor (sa nu aud motor) dar nu mi-ar displace nici un AN-2, sau ceva cu fofeaza. -------------------- Obiectul unui razboi nu este sa mori pentru tara ta. Este sa il faci pe celalalt nenorocit sa moara pentru a lui.
Combat Engineer---->Jilava 2008 Speedy Gonzales---->mai mereu Banzaaaiii----->sau ZA RODINA Calm under fire----->cand nu sunt incercuit Brainiac----->plac tacticile rusesti Sugar rush----->obosesc stand Vive la France!----->pai daca fac rush Animal Attraction (mai mereu)----->ma iubeste cainii ca pe Margineanu Party Member--->ak sa e ZEU! In genunchi nesabuitilor!!!! |
| D13-th_electric |
Posted: Jul 23 2010, 08:45 PM
|
||
![]() Supreme Gaylord ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: D13-th Posts: 7166 Member No.: 2 Joined: 18-June 05 |
vorbim - posteaza pe aripi romanesti. sirna, clinceni... ulm, parapanta, parasutism etc -------------------- |
||
| D13-th_TakeOff |
Posted: Jul 23 2010, 08:54 PM
|
|
Senilus Maximus ![]() ![]() ![]() ![]() Group: D13-th Posts: 2648 Member No.: 14 Joined: 28-June 05 |
Ce inseamna "in bucuresti"? deasupra bucurestiului? sau imprejurimi?
-------------------- SUNT UN TAMPIT...![]() ![]() "Niciodata sa nu te certi cu o femeie obosita... sau odihnita."![]() |
| rusteeze |
Posted: Jul 24 2010, 01:07 AM
|
|
sadonucleist ![]() ![]() ![]() Group: Draconis Posts: 375 Member No.: 239 Joined: 14-December 07 |
Nu, doar sub bucuresti...
-------------------- Obiectul unui razboi nu este sa mori pentru tara ta. Este sa il faci pe celalalt nenorocit sa moara pentru a lui.
Combat Engineer---->Jilava 2008 Speedy Gonzales---->mai mereu Banzaaaiii----->sau ZA RODINA Calm under fire----->cand nu sunt incercuit Brainiac----->plac tacticile rusesti Sugar rush----->obosesc stand Vive la France!----->pai daca fac rush Animal Attraction (mai mereu)----->ma iubeste cainii ca pe Margineanu Party Member--->ak sa e ZEU! In genunchi nesabuitilor!!!! |
| D13-th_TakeOff |
Posted: Jul 24 2010, 01:03 PM
|
||
|
Senilus Maximus ![]() ![]() ![]() ![]() Group: D13-th Posts: 2648 Member No.: 14 Joined: 28-June 05 |
Misto... Eu intrebam serios, poate te ajutam... dar daca e la mistocareala atunci banuiesc ca nu prea esti interesat.. -------------------- SUNT UN TAMPIT...![]() ![]() "Niciodata sa nu te certi cu o femeie obosita... sau odihnita."![]() |
||
| propellerdream |
Posted: Jul 24 2010, 02:03 PM
|
|
n00bish ![]() Group: Members Posts: 29 Member No.: 389 Joined: 7-March 09 |
Rusteeze, intrebarea lui TakeOff e foarte justificata. Nu ai voie sa survolezi capitala oricum. Ai nevoie de aprobari speciale pentru asta. Deci intrebarea ramane: ce inseamna "in Bucuresti"?
-------------------- |
| rusteeze |
Posted: Jul 24 2010, 08:49 PM
|
|
Cred ca aici exista niste probleme de comunicare destul de grave:
1.Nu ai voie sa survolezi capitala si din cate mai stiu eu, nici un alt oras (nu exista culoare de zbor). 2.Doar aviatia militara/SMURD/ pot survola orice oras din Romania, si asta datorita specificului misiunii. 3."Zbor in Bucuresti"=zbor pe langa Bucuresti, adica in aerodrom langa Bucuresti. Stiu deja ceva de Clinceni. Ma rog, in extremis merge si altceva, insa nu vreau foarte departe de Buc din cauza ca oricum am program incarcat si oricum nu as vrea sa stric toata placerea conducand pe gropile patriei. 4.Deci? Zbor pe langa Bucuresti cat m-ar costa, planor, fofeaza, exclus parapanta. 5.Exista zbor IN bucuresti? Adica exista chestii de genul Parc Aventura, bungee, sau cum, ca altfel nu inteleg ce a vrut sa spuna take. LE: poti survola orice oras din Romania, insa iti trebuie aprobari speciale, pe care nu oricine le poate lua (ma rog, trebuie sa fii fiul lui Nastase sau Becali ca sa poti). This post has been edited by rusteeze on Jul 24 2010, 08:57 PM -------------------- Obiectul unui razboi nu este sa mori pentru tara ta. Este sa il faci pe celalalt nenorocit sa moara pentru a lui.
| propellerdream |
Posted: Jul 24 2010, 09:19 PM
|
|
rusteeze, trec peste stilul exprimarii tale care, sincer, nu-mi place, dar iti raspund la niste intrebari sau macar incerc sa-ti rezolv cateva dileme sau sa-ti schimb niste convingeri ferme care sunt, in mod clar, gresite.
Nu are legatura interdictia de survol a capitalei cu existenta sau non-existenta culoarelor de zbor. Ceea ce stie tot romanul ca se cheama culoar de zbor se numeste, de fapt, cale aeriana. Si este specifica zborului IFR. Adica zborului instrumental. Zborul asta este specific companiilor de transport aerian. Deci nu celor care vor sa se dea cu aeroplanul intr-un zbor de placere. Pentru un zbor deasupra capitalei se va zbura VFR. Adica zbor dupa repere vizuale la sol. Poti survola orice oras din Romania cu exceptia capitalei daca respecti regulile de inaltime minima in zborul VFR. In cazul Bucurestiului ai nevoie de o aprobare speciala care se obtine de la SMFA - Statul Major al Fortelor Aeriene. Aprobarea se ia cu cel putin 7 zile inainte de survol. Este indicat sa survolezi capitala in zbor VFR cu elicopterul sau cu un avion multi engine. Daca zbori cu single engine deasupra Bucurestiului si se intampla, Doamne Fereste!, sa ai un engine failure, ai pus-o. Nu ai unde sa faci aterizare fortata. Dupa cum spuneam, NU DOAR aviatia militara si aeronavele de la MI care zboara pentru fundatia SMURD pot zbura deasupra oricarei localitati. Singurele teritorii unde nu se poate trece pe deasupra cu o aeronava sunt zonele de interdictie aeriana de pe hartile de zbor (care, in general, sunt zonele unde se afla depozite de armament, unitati militare importante, poligoane de trageri, centrala de la Cernavoda etc.) Langa Bucuresti exista un singur aerodrom: Aerodromul Clinceni. Spre Ploiesti mai exista doua, dar numai unul accesibil pentru aeronavele proprietarilor privati (Sirna). Celalalt, Strejnic, este folosit aproape exclusiv de catre Scoala Superioara de Aviatie Civila. La Clinceni ai mai multe variante pentru zbor, de la aeronave ULM - la avioane Cessna 152, 172, 182, 206, Beechcraft Musketeer, IAR 46 etc. Costurile variaza in functie de aeronava. Mai ieftin la ULM, mai scump la Cessna si alte avioane adevarate. Peste Bucuresti poti zbura oricand vrei. Poti lua legatura cu cei de la Special Air Services - www.helicopters.ro - si iti pot organiza un survol deasupra capitalei. Numai ca e scumput zborul cu elicopterul AS 365N Dauphin. E un super elicopter, nu-i vorba. Dar e 1600 de EURO ora de zbor. Insa daca te gandesti ca pot incapea 8 pasageri, iese destul de convenabil pretul. Cat priveste LE-ul tau, nu trebuie sa fii fiul unor manelisti de la putere. Orice operator poate obtine autorizatia de survol daca are motive intemeiate sa o faca si daca are aeronave corespunzatoare. Insa eu nu vad nici o sansa sa zbori peste Bucuresti decat cu elicopterul. Din motive de safety, evident. This post has been edited by propellerdream on Jul 24 2010, 11:09 PM -------------------- |
| rusteeze |
Posted: Jul 24 2010, 10:15 PM
|
|
Am inteles.
La Clinceni trebuie sa dau o fuga, sau exista un site, un club in Bucuresti? -------------------- Obiectul unui razboi nu este sa mori pentru tara ta. Este sa il faci pe celalalt nenorocit sa moara pentru a lui.
| propellerdream |
Posted: Jul 24 2010, 10:47 PM
|
|
Mergi la Clinceni. de preferinta in weekend cand zboara mai multa lume.
-------------------- |
| D13-th_Mytzu |
Posted: Aug 1 2010, 04:54 PM
|
|
Obermasturbant Fuhrer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 10861 Member No.: 1 Joined: 18-June 05 |
Scoala la aeroclub era cca 1.000 eur. pt planor ultima oara cand m-am interesat. IMHO merita din plin banii. Este un zbor deosebit de relaxant
Deasemenea, ai mai putea zbura planor si la Sirna, insa nu stiu conditiile, TakeOff ar trebui sa iti povesteasca ce si cum deoarece el si cu tatal lui zboaara cu planorul acolo. -------------------- ![]() sunt zen |
|
![]() ![]() ![]() |