Powered by Invision Power Board

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Dans cu planoare şi lansarea volumului "Vlaicu", la DEVA
D13-th_electric
Posted: Sep 16 2009, 09:20 AM
Quote Post

Supreme Gaylord

Group: D13-th
Member No.: 2

COMUNICAT DE PRESĂ
Asociaţia "Aripi Româneşti"
Departamentul de Relaţii Publice
Comunicat ref.: AR0051/16.09.2009
Data: 16.09.2009
Persoana de contact: Mihai FLORIEAN, Preşedinte
Telefon: +4 0730.169.898
E-mail: pr @ aripiromanesti.ro

user posted image
COMUNICAT DE PRESĂ

Dans cu planoare şi lansarea volumului "Vlaicu" la Deva

Sâmbătă, 19 septembrie 2009, de la ora 12.00, la Aeroclubul "Constantin Manolache", din Deva, va avea loc lansarea volumului "Vlaicu", scris de istoricul de aviaţie Dan Antoniu, pentru marcarea a 100 de ani de la primul zbor realizat cu un planor construit de pionierul aviaţiei româneşti, Aurel Vlaicu.

Evenimentul va cuprinde şi un program aviatic de excepţie, prezentat de piloţii Aeroclubului României. Pentru prima dată în România, o formaţie de două planoare va prezenta un program de acrobaţie pe muzica ascultată de publicul de la sol. Planoarele vor lăsa şi celebrele linii pe cer, specifice avioanelor de acrobaţie cu fumigene, ceea ce va constitui o altă premieră naţională.

"Am considerat oportună lansarea cărţii scrise de domnul Dan Antoniu la Deva pentru că oraşul de la poalele Cetăţii se află în imediata apropiere a satului natal al lui Aurel Vlaicu. Credem cu tărie că aviaţia română şi, cu precădere, punctele sale de plecare, ar trebui intens promovate, astfel încât noile generaţii să ştie că România a dat oameni de valoare. Am găsit sprijin la Aeroclubul României şi, implicit, la Aeroclubul "Constantin Manolache" din Deva, în organizarea unui show aviatic deosebit. Veţi vedea planoare "dansând" pe muzica ascultată de publicul spectator şi, dacă răspundeţi corect la întrebările noastre, puteţi câştiga trei zboruri cu un avion ultrauşor", a declarat Mihai Floriean, preşedintele Asociaţiei "Aripi Româneşti".

Publicul va putea participa la o tombolă cu premii constând în zboruri la bordul unui avion ultrauşor. Ei vor trebui să răspundă la întrebări din domeniul aviatic, iar primii trei norocoşi vor avea parte de câte 15 minute petrecute la înălţime alături de piloţii Aeroclubului "Constantin Manolache" din Deva.

La eveniment vor lua parte reprezentanţi ai Aeroclubului României, ai Asociaţiei "Aripi Româneşti", precum şi oficialităţi din partea Primăriei Municipiului Deva şi a Consiliului Judeţean Hunedoara.

Dan Antoniu este istoric de aviaţie, autor a numeroase titluri, fiecare dintre ele extrem de bine documentate ( "Vânătorul IAR-80 - Istoria unui erou necunoscut" , "Aviaţia Română în prima zi de război - 22 iunie 1941" , "Romanian Aeronautical Constructions"). Noua sa carte, monografia intitulată simplu "Vlaicu", are ca scop crearea unei imagini cât mai exacte a ceea ce a însemnat viaţa şi activitatea acestui mare om, pionier al aviaţiei în România, şi este bazată pe arhive oficiale sau private, texte, mărturii, fotografii, artefacte şi documente ale vremii.

Asociaţia "Aripi Româneşti" este o organizaţie neguvernamentală şi nepartizană, ce are ca scop promovarea aviaţiei şi a zborului în toate formele sale şi, în special, promovarea aeronauticii şi a aviaţiei româneşti, în ţară şi peste hotare. De asemenea, asociaţia "Aripi Româneşti" îşi propune să ajute la educarea şi sensibilizarea opiniei publice, în special a tinerilor, cu privire la aviaţie şi la activităţile adiacente acesteia. În plan secundar, asociaţia doreşte să informeze persoanele interesate de situaţia curentă din domeniul aviaţiei şi a aeronauticii şi despre păstrarea şi promovarea istoriei aviaţiei, îndeosebi a aviaţiei româneşti.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Antena 1 Deva, Deva TV, Big FM, Mesagerul Hunedorean și Servus Hunedoara. Evenimentul este realizat cu sprijinul Aeroclubului României.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactaţi:
Mihai Floriean, Preşedinte Asociaţia “Aripi Româneşti"
Telefon: +4 0730.169.898
Fax: +4 0314.052.715
E-mail: pr @ aripiromanesti.ro
Web: www.aripiromanesti.ro

Sursa PDF: http://www.aripiromanesti.ro/ftp/comunicat..._presa_DEVA.pdf

user posted image

--------------------
M-am autosuspendat de pe forumul D13-th. Sunt de găsit pe forumul Asociaţiei "Aripi Româneşti":

user posted image
http://www.aripiromanesti.ro

user posted image
PMYahoo
pisi
Posted: Sep 19 2009, 07:23 AM
Quote Post

pilot

Member No.: 104

In pregatiti pentru a doua zi:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

--------------------
user posted image
PMEmail PosterUsers Website
pisi
Posted: Sep 21 2009, 06:24 AM
Quote Post

pilot

Titlu: Planoarele au dansat pe cer în onoarea lui Aurel VLAICU
Sursa: Mesagerul Hunedorean
Link: http://www.mesagerulhunedorean.ro/planoare...ui-aurel-vlaicu
Autor: Alexandru Gruian
Data: 21.09.2009

Sâmbătă, 19 septembrie. Zi frumoasă, parcă în ciuda celor care prevesteau ploaie. Pe pista şi în faţa hangarului Aeroclubului din Deva, planoare, avioane, aeronave ultrauşoare aşteptau frumos aliniate, într-o desfăşurare de forţe menită să impresioneze.

În ţinută oficială, instructorii şi personalul aeroclubului şi-au aşteptat oaspeţii – prieteni şi public, care să asiste la un dublu eveniment – lansarea volumului „Vlaicu” al istoricului de aviaţie Dan Antoniu şi mitingul organizat cu forţe proprii de aeroclub, în cadrul căruia fuseseră promise evoluţii inedite ale planoarelor, acompaniate de muzică.

O carte de excepţie
Timpul scurt avut la dispoziţie de organizatori nu a permis, din păcate, o mediatizare mai intensă, dar până la urmă, a fost bine, şi cei care au venit la aerodrom nu au avut ce regreta.
Dan Antoniu şi-a prezentat lucrarea, un volum de excepţie, care ar onora orice bibliotecă şi în special, pe cele specializate pe aviaţie şi pe cele hunedorene, care ar trebui să fie direct interesate a avea o documentaţie solidă despre Aurel Vlaicu. Judeţul Hunedoara are privilegiul, din păcate, insuficient pus în valoare, de a avea pe teritoriul său casa natală a celui care s-a numărat între deschizătorii de drum în acest domeniu spectaculos şi încă atât de tânăr, aviaţia. Documente inedite descoperite după multe ore petrecute prin arhive, o lucrare excelentă, care completează istoria zborurilor lui Vlaicu şi ne permite să ieşim în lume, cum s-ar spune, cu fruntea sus. Pentru acest eveniment, Dan Antoniu a beneficiat de sprijinul Aeroclubului României şi al Asociaţiei „Aripi româneşti”, chiar prin preşedintele său, Mihai Floriean, venit la Deva, cu acest prilej. De promovare s-a ocupat şi Anca Tînc.
Autorul a ţinut să elucideze, în cuvinte puţine, o parte din misterele sau chiar dezinformările ce păreau că învăluie existenţa şi dispariţia lui Vlaicu. Astfel, trebuie să se ştie că aviatorul nu a murit nici din cauza vreunei greşeli de pilotaj, nici a imperfecţiunilor avionului său. Cercetarea atentă a arhivelor şi mărturiile celor care l-au cunoscut i-au permis autorului să afirme fără echivoc, că Vlaicu suferea de nefrită şi a decedat în aer, în urma unui atac de cord.

Acrobaţie cu planorul, în ritm de vals
Partea a doua a manifestării a fost un regal aeronautic – acrobaţie cu planorul, spectacol aerian destul de puţin accesibil publicului. Secondaţi la sol de comandantul adjunct al aeroclubului Deva, Graţian Tînc, piloţii şi instructorii au dat ce aveau mai bun, în ritm de vals. Simion Câmpean şi Gheorghiţă Stamate (multipli campioni naţionali la acrobaţie cu planorul), Lucian Drumeş şi Dorel Vlasin, Viorel Marton şi Cornel Pavel, ultimul, la bordul unui elicopter, au evoluat poate nu chiar în faţa, ci puţin deasupra publicului. Perechea de două planoare a fost aplaudată spontan pentru îndrăzneală, sincronizare şi eleganţă, iar trecerile la (atât de) joasă înălţime ale lui Stamate le-au dat unora fiori. Celor care nu-l cunosc…
Nu au lipsit din peisaj nici paraşutiştii, lansaţi de la 1.000 de metri şi care au aterizat cu o precizie dacă nu milimetrică, atunci sigur centimetrică.
Succesul acestei prime întreprinderi i-a făcut pe cei de la aeroclubul din Deva să se gândească serios la organizarea unui miting de mare anvergură în primăvara sau la începutul verii anului viitor. Le dorim să fie sănătoşi, să-şi pună planurile în aplicare, iar publicului devean, să afle că Deva se numără printre relativ puţinele localităţi din Europa, care are şansa de a oferi astfel de momente, inclusiv prin performanţele piloţilor.

--------------------
user posted image
D13-th_Mytzu
Posted: Sep 21 2009, 09:48 AM
Quote Post

Obermasturbant Fuhrer

Group: Admin
Member No.: 1

Titlu: ”Vlaicu, punte spre viitor”
Sursa: SERVUS Hunedoara
Link: http://www.servuspress.ro/hd/articol.php?id=14359
Autor: Amarildo Szekely
Data: 21.09.2009

Pe aerodromul de la Săuleşti, acolo unde îşi are sediul Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” din Deva, sâmbătă, în jurul prânzului, a avut loc lansarea volumului „Vlaicu”, scris de istoricul Dan Antoniu, membru al Academiei Române.

1 2 3 4

Cartea istoricului Dan Antoniu a fost lansată pentru marcarea a 96 de ani de la primul zbor realizat cu planorul, construit de pionierul aviaţiei româneşti, Aurel Vlaicu. Evenimentul, organizat de Asociaţia „Aripi româneşti” şi Aeroclubul României, la care cotidianul „Servus Hunedoara” a fost partener media, a purtat numele de „Vlaicu, punte spre viitor” şi a cuprins, de asemenea, şi un program aviatic de excepţie.

Despre viaţa adevărată a lui Vlaicu

Pe lângă cartea ce a fost lansată sâmbătă, la un stand special amenajat organizatorii au mai prezentat publicului şi alte lucrări despre aviaţie, precum şi reviste de specialitate. „Istoria scrierii acestei cărţi a început în urmă cu mai mult de trei decenii, după mai multe discuţii cu regretatul general Negrescu, un contemporan de-al lui Aurel Vlaicu. De altfel, generalul Negrescu deţinea brevetul de pilotaj numărul 2, emis în 1910. Acesta încercase să scrie o carte despre viaţa adevărată a lui Vlaicu, lucru ce nu s-a putut realiza în perioada comunistă. „După Revoluţie am avut acces la arhive. Am strâns o sumedenie de informaţii şi, după o muncă asiduă, de peste doi, împreună cu colegii mei George Cicoş, Ioan Buia şi Alexandru Bartoc, am finalizat această lucrare. Odată cu apariţia ei sperăm că va deveni o carte de căpătâi în domeniu şi vor fi eliminate toate speculaţiile privind viaţa, activitatea şi moartea lui Aurel Vlaicu”, a declarat Dan Antoniu.

Program deosebit

Cei prezenţi la Săuleşti, într-un număr destul de mare şi de toate vârstele, au putut admira demonstraţii de paraşutism şi de aeromodele, de zbor cu elicopterul şi cu aparate ultrauşoare, precum şi acrobaţii în formaţie ori remorcaje de planoare. De semenea, organizatorii au organizat şi o tombolă, în urma căreia fericiţii câştigători au putut efectua un zbor în jurul aerodromului. „Iniţial era vorba ca acest eveniment al lansării de carte să se desfăşoare la casa natală a lui Aurel Vlaicu. În urma consultării dintre noi, am decis să organizăm evenimentul la Săuleşti, şi se pare că a fost o alegere bună. Consider că a fost un program reuşit, care a fost pe placul numeroşilor spectatori prezenţi la această manifestare”, a spus Graţian Tânc, comandantul adjunct al Aeroclubului Teritorial din Deva.

--------------------
user posted image
sunt zen
PMEmail PosterUsers WebsiteMSN
D13-th_Mytzu
Posted: Sep 21 2009, 09:49 AM
Quote Post

Obermasturbant Fuhrer

Jos palaria in fata jurnalistilor... sincer nu sunt obisnuit sa vad atata interes din partea unui jurnalist atunci cand scrie un articol, dar sa nu uitam ca totusi sunt in acea parte de tara civilizata, neafectata pana la refuz de manelismul miticilor de pe aici.

--------------------
user posted image
sunt zen
pisi
Posted: Sep 21 2009, 01:56 PM
Quote Post

pilot

Titlu: Spectacol pe cer
Sursa: Hunedoreanul
Link: http://www.hunedoreanul.ro/eveniment/spect...ie-foto-4915514
Autor: Ovidiu Petrovai
Data: 20.09.2009

Aeroclubul Deva şi Asociaţia "Aripi româneşti" au comemorat 100 de ani de la primul zbor cu un planor construit de inginerul şi inventatorul hunedorean Aurel Vlaicu printr-un spectacol aviatic de excepţie.

Organizatorii au pregătit pentru hunedorenii care au ales să-şi petreacă ziua de sâmbătă la aeroclubul de la Săuleşti un show de zile mari din care nu a lipsit atracţia principală: demonstraţie de acrobaţie cu o formaţie de două planoare.

Publicul a mai putut să urmărescă timp de aproape trei ore demonstraţii de paraşutism, zbor cu elicopterul, cu aparate ultrauşoare, remorcaj de planoare cu automosor şi demonstraţie de zbor cu solo planor.

În timpul spectacolului de la Săuleşti a avut loc lansarea unei cărţi despre marele pionier al aviaţiei româneşti, Aurel Vlaicu, scrisă de istoricul de aviaţie Dan Antoniu, şi au fost evocate personalităţi alte şcolii româneşti de aviaţie şi momente importante din istoria Aeroclubului de la Deva.

Măiestria piloţilor şi pasiunea organizatorilor au făcut din evenimentul aniversar de la Săuleşti un adevărat spectacol pe cer, gustat de publicul, din păcate nu foarte numeros, dar inimos, prezent la aeroclub.

Atentie, sunt 85 poze in galerie!!

--------------------
user posted image
D13-th_Mytzu
Posted: Sep 21 2009, 04:42 PM
Quote Post

Obermasturbant Fuhrer

Film din timpul evolutiei celor 2 planoare

Dimineata era ceata destul de multa, cand am iesit planoarele erau deja scoase din hangar, per ansamblu constituind o priveliste foarte frumoasa:
user posted image

user posted image

user posted image

Elciopter Robinson - prima oara cand il vad evoluand la un miting aerian:
user posted image

Eu cu Stamate Gheorghita incercand sa montam camera in planor:
user posted image

user posted image

Standul de carte al Asociatiei:
user posted image

Dan Antoniu, Bujor si o ruda mai tanara:
user posted image

Planoarele aliniate pentru decolare:
user posted image

O faptura maiastra da o frumoasa pata de culoare bannerului asociatiei tongue.gif
user posted image

El Presidente la datorie (observatio camasa neagra purtata in ocazii speciale laugh.gif )
user posted image

Domnul Tinc Gratian (tatal Ancai - PR-ul asociatiei), Comandantul Adjunct al Aerclubului teritorial Deva:
user posted image

Dan Antoniu lansand cartea sa intitulata "Vlaicu":
user posted image

Dan Antoniu, Tinc Gratian si domnul in varsta am impresia ca a fost la un moment dat comandantul aerodromului Deva ?
user posted image

Parasutistii in actiune:
user posted image

user posted image

user posted image

Motodelta powa' (pilotul este si instructor de planorism pe Deva - am zburat a doua zi cu el la mosor):
user posted image

user posted image

user posted image

Planoarele asteapta cuminti pe pista:
user posted image

user posted image

Meanwhile Robinsonul ne arata ca desi este dragut ca o jucarie, face totusi treaba unui elicopter:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Ultralight's time smile.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Planoarele in actiune:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Decolarea la mosor:
user posted image

user posted image

Stamate Gheorghita remorcat de batrana Vilga pentru demonstratia solo:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Batrana Vilga din nou, dupa ce a aruncat parasutistii:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Castigatorii tombolei:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Dupa ce vantul incepuse sa dirijeze motodeltaplanul catre multime, am luat-o la fuga sa il opresc - pisi credea probabil ca alerg dupa fete si a pus repede mana pe aparat ca sa aibe dovezi tongue.gif
user posted image

Cina cea de taina laugh.gif :
user posted image

Ain't that cute ? smile.gif
user posted image

Un afis frumos si o fata si mai frumoasa smile.gif
user posted image

--------------------
user posted image
sunt zen
D13-th_Mytzu
Posted: Sep 21 2009, 05:10 PM
Quote Post

Obermasturbant Fuhrer

--------------------
user posted image
sunt zen
D13-th_electric
Posted: Sep 21 2009, 05:25 PM
Quote Post

Supreme Gaylord

ma, cred ca tu o sa te insori in curand.

--------------------
M-am autosuspendat de pe forumul D13-th. Sunt de găsit pe forumul Asociaţiei "Aripi Româneşti":

user posted image

user posted image
PMYahoo
propellerdream
Posted: Sep 21 2009, 05:35 PM
Quote Post

n00bish
*

Group: Members
Member No.: 389

Felicitari! Nu v-a iesit figura cu fumigenele la planoare?

--------------------
D13-th_Korn
Posted: Sep 21 2009, 05:37 PM
Quote Post

Grammar Nazzi

Member No.: 16

QUOTE (D13-th_electric @ Sep 21 2009, 06:25 PM)
ma, cred ca tu o sa te insori in curand.

hahaha, tocmai vroiam sa fac aceeasi observatie...

--------------------
and sometimes is seen a strange spot in the skyuser posted imageuser posted image
a human being that was given to fly

user posted image
PMEmail Poster
D13-th_Toppy
Posted: Sep 21 2009, 06:19 PM
Quote Post

Squadron Grasshopper

Member No.: 3

QUOTE (D13-th_Mytzu @ Sep 21 2009, 03:10 PM)
Si primul meu zbor cu planorul smile.gif

Eh? biggrin.gif

--------------------
"It's not healthy to hesitate because everytime you do you wear down a little more of your life."
PMEmail PosterYahoo
D13-th_TakeOff
Posted: Sep 21 2009, 08:02 PM
Quote Post

Senilus Maximus

Member No.: 14

Brovo ma, ai reusit... felicitari... smile.gif
baga debriefing, impresii, senzatii?
si baga undeva tot filmul cu zborul nu fi bula...

PS sa-mi bag picioarele, sarpele ala e cumva o vipera? asa pare dupa forma capului...

--------------------
user posted imageSUNT UN TAMPIT...user posted image
user posted image
user posted image"Niciodata sa nu te certi cu o femeie obosita... sau odihnita."user posted image
PM
abrazivu
Posted: Sep 22 2009, 10:37 AM
Quote Post

cadet
**

Group: Members
Member No.: 129

Frumos, cel cu deltashul este Luci Drumes, cu el ai zburat si cu planorul am vazut. Este din Cluj, am fost colegi la Dezmir.
Legat de fata, se pare ca sunteti pe directie................
PMEmail Poster
D13-th_electric
Posted: Sep 22 2009, 11:09 AM
Quote Post

Supreme Gaylord

DECI ™ : MULT PREA TARE!!!

--------------------

user posted image

user posted image
PMYahoo
D13-th_Mytzu
Posted: Sep 30 2009, 11:30 AM
Quote Post

Obermasturbant Fuhrer

--------------------
user posted image
sunt zen
D13-th_Mytzu
Posted: Nov 3 2009, 01:10 PM
Quote Post

Obermasturbant Fuhrer

--------------------
user posted image
sunt zen
0 User(s) are reading this topic (0 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0406 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP Enabled ]