| D13-th |
Help
Search
Members
Calendar
|
| Welcome Guest ( Log In | Register ) | Resend Validation Email |
![]() ![]() ![]() |
| D13-th_electric |
Posted: Sep 16 2009, 09:20 AM
|
![]() Supreme Gaylord ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: D13-th Posts: 7143 Member No.: 2 Joined: 18-June 05 |
COMUNICAT DE PRESĂ
Asociaţia "Aripi Româneşti" Departamentul de Relaţii Publice Comunicat ref.: AR0051/16.09.2009 Data: 16.09.2009 Persoana de contact: Mihai FLORIEAN, Preşedinte Telefon: +4 0730.169.898 E-mail: pr @ aripiromanesti.ro ![]() COMUNICAT DE PRESĂ Dans cu planoare şi lansarea volumului "Vlaicu" la Deva Sâmbătă, 19 septembrie 2009, de la ora 12.00, la Aeroclubul "Constantin Manolache", din Deva, va avea loc lansarea volumului "Vlaicu", scris de istoricul de aviaţie Dan Antoniu, pentru marcarea a 100 de ani de la primul zbor realizat cu un planor construit de pionierul aviaţiei româneşti, Aurel Vlaicu. Evenimentul va cuprinde şi un program aviatic de excepţie, prezentat de piloţii Aeroclubului României. Pentru prima dată în România, o formaţie de două planoare va prezenta un program de acrobaţie pe muzica ascultată de publicul de la sol. Planoarele vor lăsa şi celebrele linii pe cer, specifice avioanelor de acrobaţie cu fumigene, ceea ce va constitui o altă premieră naţională. "Am considerat oportună lansarea cărţii scrise de domnul Dan Antoniu la Deva pentru că oraşul de la poalele Cetăţii se află în imediata apropiere a satului natal al lui Aurel Vlaicu. Credem cu tărie că aviaţia română şi, cu precădere, punctele sale de plecare, ar trebui intens promovate, astfel încât noile generaţii să ştie că România a dat oameni de valoare. Am găsit sprijin la Aeroclubul României şi, implicit, la Aeroclubul "Constantin Manolache" din Deva, în organizarea unui show aviatic deosebit. Veţi vedea planoare "dansând" pe muzica ascultată de publicul spectator şi, dacă răspundeţi corect la întrebările noastre, puteţi câştiga trei zboruri cu un avion ultrauşor", a declarat Mihai Floriean, preşedintele Asociaţiei "Aripi Româneşti". Publicul va putea participa la o tombolă cu premii constând în zboruri la bordul unui avion ultrauşor. Ei vor trebui să răspundă la întrebări din domeniul aviatic, iar primii trei norocoşi vor avea parte de câte 15 minute petrecute la înălţime alături de piloţii Aeroclubului "Constantin Manolache" din Deva. La eveniment vor lua parte reprezentanţi ai Aeroclubului României, ai Asociaţiei "Aripi Româneşti", precum şi oficialităţi din partea Primăriei Municipiului Deva şi a Consiliului Judeţean Hunedoara. Dan Antoniu este istoric de aviaţie, autor a numeroase titluri, fiecare dintre ele extrem de bine documentate ( "Vânătorul IAR-80 - Istoria unui erou necunoscut" , "Aviaţia Română în prima zi de război - 22 iunie 1941" , "Romanian Aeronautical Constructions"). Noua sa carte, monografia intitulată simplu "Vlaicu", are ca scop crearea unei imagini cât mai exacte a ceea ce a însemnat viaţa şi activitatea acestui mare om, pionier al aviaţiei în România, şi este bazată pe arhive oficiale sau private, texte, mărturii, fotografii, artefacte şi documente ale vremii. Asociaţia "Aripi Româneşti" este o organizaţie neguvernamentală şi nepartizană, ce are ca scop promovarea aviaţiei şi a zborului în toate formele sale şi, în special, promovarea aeronauticii şi a aviaţiei româneşti, în ţară şi peste hotare. De asemenea, asociaţia "Aripi Româneşti" îşi propune să ajute la educarea şi sensibilizarea opiniei publice, în special a tinerilor, cu privire la aviaţie şi la activităţile adiacente acesteia. În plan secundar, asociaţia doreşte să informeze persoanele interesate de situaţia curentă din domeniul aviaţiei şi a aeronauticii şi despre păstrarea şi promovarea istoriei aviaţiei, îndeosebi a aviaţiei româneşti. Partenerii media ai evenimentului sunt: Antena 1 Deva, Deva TV, Big FM, Mesagerul Hunedorean și Servus Hunedoara. Evenimentul este realizat cu sprijinul Aeroclubului României. Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactaţi: Mihai Floriean, Preşedinte Asociaţia “Aripi Româneşti" Telefon: +4 0730.169.898 Fax: +4 0314.052.715 E-mail: pr @ aripiromanesti.ro Web: www.aripiromanesti.ro Sursa PDF: http://www.aripiromanesti.ro/ftp/comunicat..._presa_DEVA.pdf -------------------- M-am autosuspendat de pe forumul D13-th. Sunt de găsit pe forumul Asociaţiei "Aripi Româneşti":
Asociaţia "Aripi Româneşti" ![]() http://www.aripiromanesti.ro ![]() |
| pisi |
Posted: Sep 19 2009, 07:23 AM
|
![]() pilot ![]() ![]() ![]() Group: D13-th Posts: 577 Member No.: 104 Joined: 19-March 06 |
In pregatiti pentru a doua zi:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
| pisi |
Posted: Sep 21 2009, 06:24 AM
|
||
![]() pilot ![]() ![]() ![]() Group: D13-th Posts: 577 Member No.: 104 Joined: 19-March 06 |
Titlu: Planoarele au dansat pe cer în onoarea lui Aurel VLAICU Sursa: Mesagerul Hunedorean Link: http://www.mesagerulhunedorean.ro/planoare...ui-aurel-vlaicu Autor: Alexandru Gruian Data: 21.09.2009
-------------------- ![]() |
||
| D13-th_Mytzu |
Posted: Sep 21 2009, 09:48 AM
|
||
|
Obermasturbant Fuhrer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 10824 Member No.: 1 Joined: 18-June 05 |
Titlu: ”Vlaicu, punte spre viitor” Sursa: SERVUS Hunedoara Link: http://www.servuspress.ro/hd/articol.php?id=14359 Autor: Amarildo Szekely Data: 21.09.2009
-------------------- ![]() sunt zen |
||
| D13-th_Mytzu |
Posted: Sep 21 2009, 09:49 AM
|
|
Obermasturbant Fuhrer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 10824 Member No.: 1 Joined: 18-June 05 |
Jos palaria in fata jurnalistilor... sincer nu sunt obisnuit sa vad atata interes din partea unui jurnalist atunci cand scrie un articol, dar sa nu uitam ca totusi sunt in acea parte de tara civilizata, neafectata pana la refuz de manelismul miticilor de pe aici.
| pisi |
Posted: Sep 21 2009, 01:56 PM
|
||
Titlu: Spectacol pe cer Sursa: Hunedoreanul Link: http://www.hunedoreanul.ro/eveniment/spect...ie-foto-4915514 Autor: Ovidiu Petrovai Data: 20.09.2009
Atentie, sunt 85 poze in galerie!! -------------------- ![]() |
||
| D13-th_Mytzu |
Posted: Sep 21 2009, 04:42 PM
|
|
Film din timpul evolutiei celor 2 planoare
Dimineata era ceata destul de multa, cand am iesit planoarele erau deja scoase din hangar, per ansamblu constituind o priveliste foarte frumoasa: ![]() ![]() ![]() Elciopter Robinson - prima oara cand il vad evoluand la un miting aerian: ![]() Eu cu Stamate Gheorghita incercand sa montam camera in planor: ![]() ![]() Standul de carte al Asociatiei: ![]() Dan Antoniu, Bujor si o ruda mai tanara: ![]() Planoarele aliniate pentru decolare: ![]() O faptura maiastra da o frumoasa pata de culoare bannerului asociatiei ![]() El Presidente la datorie (observatio camasa neagra purtata in ocazii speciale ![]() Domnul Tinc Gratian (tatal Ancai - PR-ul asociatiei), Comandantul Adjunct al Aerclubului teritorial Deva: ![]() Dan Antoniu lansand cartea sa intitulata "Vlaicu": ![]() Dan Antoniu, Tinc Gratian si domnul in varsta am impresia ca a fost la un moment dat comandantul aerodromului Deva ? ![]() Parasutistii in actiune: ![]() ![]() ![]() Motodelta powa' (pilotul este si instructor de planorism pe Deva - am zburat a doua zi cu el la mosor): ![]() ![]() ![]() Planoarele asteapta cuminti pe pista: ![]() ![]() Meanwhile Robinsonul ne arata ca desi este dragut ca o jucarie, face totusi treaba unui elicopter: ![]() ![]() ![]() ![]() Ultralight's time ![]() ![]() ![]() Planoarele in actiune: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Decolarea la mosor: ![]() ![]() Stamate Gheorghita remorcat de batrana Vilga pentru demonstratia solo: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Batrana Vilga din nou, dupa ce a aruncat parasutistii: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Castigatorii tombolei: ![]() ![]() ![]() ![]() Dupa ce vantul incepuse sa dirijeze motodeltaplanul catre multime, am luat-o la fuga sa il opresc - pisi credea probabil ca alerg dupa fete si a pus repede mana pe aparat ca sa aibe dovezi ![]() Cina cea de taina ![]() Ain't that cute ? ![]() Un afis frumos si o fata si mai frumoasa -------------------- ![]() sunt zen |
| D13-th_Mytzu |
Posted: Sep 21 2009, 05:10 PM
|
|
| D13-th_electric |
Posted: Sep 21 2009, 05:25 PM
|
![]() Supreme Gaylord ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: D13-th Posts: 7143 Member No.: 2 Joined: 18-June 05 |
ma, cred ca tu o sa te insori in curand.
-------------------- M-am autosuspendat de pe forumul D13-th. Sunt de găsit pe forumul Asociaţiei "Aripi Româneşti":
| propellerdream |
Posted: Sep 21 2009, 05:35 PM
|
|
n00bish ![]() Group: Members Posts: 29 Member No.: 389 Joined: 7-March 09 |
Felicitari! Nu v-a iesit figura cu fumigenele la planoare?
-------------------- |
| D13-th_Korn |
Posted: Sep 21 2009, 05:37 PM
|
||
|
Grammar Nazzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: D13-th Posts: 4008 Member No.: 16 Joined: 28-June 05 |
hahaha, tocmai vroiam sa fac aceeasi observatie... -------------------- |
||
| D13-th_Toppy |
Posted: Sep 21 2009, 06:19 PM
|
||
![]() Squadron Grasshopper ![]() ![]() ![]() ![]() Group: D13-th Posts: 2079 Member No.: 3 Joined: 18-June 05 |
Eh? -------------------- "It's not healthy to hesitate because everytime you do you wear down a little more of your life."
|
||
| D13-th_TakeOff |
Posted: Sep 21 2009, 08:02 PM
|
|
Senilus Maximus ![]() ![]() ![]() ![]() Group: D13-th Posts: 2626 Member No.: 14 Joined: 28-June 05 |
Brovo ma, ai reusit... felicitari...
baga debriefing, impresii, senzatii? si baga undeva tot filmul cu zborul nu fi bula... PS sa-mi bag picioarele, sarpele ala e cumva o vipera? asa pare dupa forma capului... -------------------- SUNT UN TAMPIT...![]() ![]() "Niciodata sa nu te certi cu o femeie obosita... sau odihnita."![]() |
| abrazivu |
Posted: Sep 22 2009, 10:37 AM
|
|
cadet ![]() ![]() Group: Members Posts: 235 Member No.: 129 Joined: 21-September 06 |
Frumos, cel cu deltashul este Luci Drumes, cu el ai zburat si cu planorul am vazut. Este din Cluj, am fost colegi la Dezmir.
Legat de fata, se pare ca sunteti pe directie................ |
| D13-th_electric |
Posted: Sep 22 2009, 11:09 AM
|
DECI : MULT PREA TARE!!!
-------------------- M-am autosuspendat de pe forumul D13-th. Sunt de găsit pe forumul Asociaţiei "Aripi Româneşti":
| D13-th_Mytzu |
Posted: Sep 30 2009, 11:30 AM
|
|
| D13-th_Mytzu |
Posted: Nov 3 2009, 01:10 PM
|
|
Filme eveniment:
http://aripiromanesti.ro/forum/viewtopic.p...&p=58439#p58439 -------------------- ![]() sunt zen |
|
![]() ![]() ![]() |